Överfallslarm — för en tryggare och mer aktiv vardag

Ett överfallslarm är ett bärbart personligt larm som ökar säkerheten när du rör dig på platser där du känner dig otrygg. Många aktiva användare tar med sig sitt överfallslarm för att öka tryggheten på löpturen eller när de går själva sent på kvällen, för att kunna fortsätta sina motionsvanor även när kvällarna blir mörkare. En praktisk vana för att öka tryggheten är också att låta överfallslarmet ligga i jackfickan oavsett när du är ute, så att du snabbt kan agera om en angripare kommer mot dig. Dessa produkter är nämligen små nog att lätt kunna följa med dig dagligen, men avger trots sin nätta storlek ett kraftfullt ljud när larmet utlöstes, som väcker uppmärksamhet från omgivningen ifall en hotfull situation uppstår.

Efter mörkrets inbrott är det många som känner en ökad oro när de går eller joggar ute på stan och i motionsspår, men med ett överfallslarm kan du röra dig med större trygghet även under kvällen och natten. Det finns både enklare varianter av överfallslarm som endast avger ett kraftfullt ljud, och mer avancerade varianter som kompletterar larmsignalen genom att snabbt skicka ut ett larm med din position till utvalda mottagare. Dessa produkter är ofta praktiskt utformade antingen som nyckelringar eller armbandsur, vilket gör dem smidiga att bära med sig ut på löpturen eller promenaden. Genom den slimmade designen är det lätt att ha sitt överfallslarm nära till hands, och därmed lätt att snabbt slå larm om du stämningen blir hotfull.

Ifall du ändrar dina vanor på grund av rädsla för att bli angripen när du rör dig ute på kvällen är du långt ifrån ensam. Då kan ett överfallslarm vara ett sätt att återta makten över situationen. Genom att bära med dig ett personligt larm kan du känna en ökad trygghet i din vardag, och det är ett effektivt sätt att inte låta rädslan hindra dig från att göra det du vill. Med dessa produkter kan du fortsätta att leva ditt aktiva liv, utan att låta oron sätta stopp för dina motionsplaner.