Engsholm slott – konferens på ett slott med anor

På Engsholm slott, en timme från Stockholm, konfererar ni i unik slottsmiljö. Välj mellan många spännande aktiviteter och hitta rätta känslan för konferensen. Engsholm slotts anor går tillbaka till 1300-talet, lär dig mer om slottets spännande historia.

På Engsholm slott kan ni hålla en unik konferens som era medarbetare definitivt kommer att minnas. Men närheten till Stockholm, men ändå en unik lantlig havsmiljö så är Engsholm slotts omgivningar inspirerande och den perfekta platsen att ladda batterierna och komma på storslagna idéer. Personalen på Engsholm slott hjälper er att hitta den rätta känslan för konferensen.

Det finns många olika aktiviteter att välja bland, bland annat boule, RIB-båt, provningar, sälsafari, lådbilsrace och mycket, mycket mer. Att göra aktiviteter tillsammans stärker banden mellan medarbetarna och öppnar upp för att ni ska kunna se nya sidor hos varandra. Att göra något fysisk sätter också igång hjärnan och kan vara ett effektivt sätt att starta en lång konferensdag. På Engsholm slott finns massor av aktiviteter att välja bland. Det finns en vedeldad bastu, cyklar, krocket, fotboll och brännboll. Enbart fantasin sätter gränserna för hur ni vill aktivera er på konferensen. Varför inte ta roddbåten ut och fiska lite eller ett parti kubb i parken?

Historian inom Engsholm slott

Engsholm slott har anor från 1300-talet då Magnus Ladulås söner ägde slottet. På 1500-talet dök namnet Engsholm upp för första gången, då ägde slottets av släkten Banér där många dessvärre dog i diverse blodbad. På 1700-talet brändes slottet ner av ryssar och 1809 upphör Adelsfanan. 1912 härjade en brand återigen slottet då huvudbyggnaden och en flygel brann. Strax innan hade konstnären Bruno Linjefors bott på Engsholm slott under ett par perioder. Efter branden så delas slottet upp och såldes i fem lotter. En herre vid namn Philip Wersén köpte då alla fem delar och då byggdes den byggnad som idag fortfarande står kvar. I mitten av 80-talet köptes Engsholm slott av de nuvarande ägarna, familjen Johansson. Mamma Karin och systrarna Kerstin (som också är vd) och Maria är idag ägare av slottet. Familjen har långa anor inom restaurangbranschen och med den erfarenheten driver de idag Engsholm slott.