Tips på lyxiga saker att göra under helger

Många anser att helgerna är heliga, men däremot är inte alla medvetna om vad man kan göra för att det ska bli lite extra lyxigt. Vissa har ej heller råd att spendera så mycket pengar på att hitta på lyxiga saker att göra under helgerna. Detta är inga problem, då det finns riktigt bra alternativ att göra ifall kassan tryter eller så är man kanske helt enkelt less på det som samhället har att erbjuda.

Det första man ska ta reda på är vad man gillar. Oftast vet man redan detta, men man kan alltid utmana sig själv och pröva nya saker. Var inte rädd, då nya saker betyder nya upplevelser och framförallt nya erfarenheter. Om man nu ska prata om lyxiga saker att göra under helger kanske inte bergsklättring eller camping är det som de flesta tänker på. Man tänker på mysiga och långa frukostar i sängen, eller bubbelbad tillsammans med sin bättre hälft eller kanske en riktigt god vän. Det behöver inte vara romantiskt.

Om man tar frukosten till exempel så finns det ett enkelt sätt att piffa upp den utan att det kostar skjortan. Är man två personer kan man gå till affären och införskaffa en kvarts melon eller rent av mindre, förutsatt att man gillar melon. Det går bra med många andra frukter eller bär också. Jordgubbar är alltid en välkommen gäst på frukostbordet. Sen kan man köpa ett lite lyxigare bröd. Ostfrallor brukar ofta bli poppis.

Sen behöver det inte vara så mycket att införskaffa. Man kanske har frukosten på sängen i skenet av levande ljus och lite skön musik på i bakgrunden. Allt detta bidrar till att det blir en lyxig stämning i sig. Sen kan man med fördel, om man nu är två, ligga kvar och mysa i sängen efter att frukosten är uppäten. Lunch är svårt att göra lyxigt men man kan kanske äta lite finare mat. Middagen ska självklart avnjutas i skenet av levande ljus och kanske lite mysig musik på i bakgrunden, så att man kan äta i lugn och ro.